4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
За крема:
2 кисели млека по-голям процент, аз ползвах от по 400г. които са и 3,6%
Захар на вкус , аз сложих 1 ч.ч. пудра захар, за да не ползвам миксер
сока и кората на един лимон
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта докато удвоят обема си и станат на пухкав крем.
Прибавяме брашното,бакпулвера и ванилията и отново разбиваме.
Присипваме сместа във форма за печене (28см) с подвижен пръстен използвах аз и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор до "суха" клечка т.е. около 20 мин.
1 бакпулвер
За крема:
2 кисели млека по-голям процент, аз ползвах от по 400г. които са и 3,6%
Захар на вкус , аз сложих 1 ч.ч. пудра захар, за да не ползвам миксер
сока и кората на един лимон
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта докато удвоят обема си и станат на пухкав крем.
Прибавяме брашното,бакпулвера и ванилията и отново разбиваме.
Присипваме сместа във форма за печене (28см) с подвижен пръстен използвах аз и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор до "суха" клечка т.е. около 20 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар