четвъртък, 20 октомври 2016 г.

картофена пица

картофа

160 гр. брашно
60 гр. масло
1 глава лук
100 гр. кашкавал
100 гр. сметана
30 мл олио
сол на вкус


Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 190 градуса.
  2. Сварете картофите в малко вода, предварително ги обелете и нарежете.
  3. След това извадете с решетъчна лъжица, прехвърлете в купа и ги смесете с 50 г масло, яйцето и щипка сол. Намачкайте на картофено пюре.
  4. Добавете в пюрето брашното, като разбърквате с вилица. Ако тестото стане твърде кораво, добавете малко от водата, в която са варени картофите.
  5. Намажете малка тавичка с масло, поръсете с брашно и поставете в нея равен слой от тестото, като не забравяте да оформите бордюр.
  6. Сега трябва да приготвим плънката. За целта запържете в олио нарязаните на малки парчета месо и лук.
  7. В отделен съд смесете наситнената краставица и нарязаните чушки, добавете към тях съдържанието на тигана, сметаната и разбъркайте.
  8. Изсипете плънката върху тестото и пъхнете пая във фурната за 35 минути.
  9. След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и отново пъхнете във фурната за още 10 минути

Няма коментари:

Публикуване на коментар