Продукти:
500 г дребни твърди картофи
250 г тиквички
1 червена и 1 зелена чушка (аз сложих жълта)
2 глави кромид лук
1 скилидка чесън
250 г телешко месо от плешка
1 сл брашно
3 сл краве масло
125 г зеленчуков бульон
1 чл мащерка
1 чл риган
1 чл розмарин
Сол, черен пипер
1 сл заквасена сметана
Приготвяне:
1. Приготвят се зеленчуците. Картофите се обелват и нарязват на дебели шайби. Тиквичките се нарязват на 4 по дължина и след това на шайби, чушките – на ивици. Лукът се обелва и нарязва на колелца, а чесънът- на ситно.
2. Месото се нарязва на тънки ивици и се овалва в брашното. За да стане сочно, се реже напречно на влакната. Маслото се загрява и месото се запържва в него три минути. Добавя се бульонът.
3. Добавят се всички зеленчуци и всичко ври под капак на слаб огън 20 минути (или до омекване на картофите.
4. Подправя се с мащерката, ригана и розмарина и се оставя да ври без капак още 5 минути на слаб огън. Накрая се поръсва със сол и черен пипер, разбърква се. добавя се сметаната и отново се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар