понеделник, 27 януари 2014 г.

Шоколадова торта



Блат:
5яйца + 1 ч.ч. захар се разбъркват до побеляване.Добавят се 1 и 1/2 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер + 4 с.л. какао.
Пече се в подмазана тава (аз лично пека в дъно не ел. тенджера, защото блата става дебеличък и е удобно да е разреже на 3 след това) 
Разделя се на 3 част с нож или конец до като е още топъл и се сиропира.

Сироп:
2 ч.ч. пр. мляко
3 с.л. какао
1 ч.ч. захар 
Всичко да заври и се сваля от котлона.

Когато се сиропира блата студен, а сиропа топъл!

Крем I:
4 с.л. брашно
4 с.л. какао
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. пр. мляко 
Това нещо се разбърква хубаво и се слага на котлона.Бърка се непрекъснато (аз бъркам с това дето се пасират картофи - едно на дупки такова).Бърка се до като се сгъсти много.Оставя се да изстине НАПЪЛНО като се разбърква от време на време за да не хване коричка.

Крем II:
1/2 kг. масло
1 ч.ч. пудра захар
Разбърква се много добре да стане гладък крем.

От кафявия крем се прибавя лъжица по лъжица към масления и се разбърква до еднородна смес.

Реди се блат, сироп, крем и така до края.

Няма коментари:

Публикуване на коментар