сряда, 16 октомври 2013 г.

мъфини с кори за баница

1 пакет фини  кори за баница (350-400 гр.) 
4-5 яйца 
300-400 гр. бяло саламурено сирене  
70-80 мл. олио 
1 бакпулвер (10 гр.) 
2-3 с.л. брашно 
150 мл. прясно мляко или газирана вода 

масло за намазване на формите и галета за поръсване, ако са метални. 

Приготвяне: 
* Яйцата се разбиват с вилица, прибавя се олиото и прясното мляко (газирана вода).
* Прибавя се едро натрошеното сирене, брашното и бакпулвера и обърква. 

* Корите се поставят на дъска за рязане и режат напречно  през 1.5-2 см. 
* Всяко нарязано парче се взема с ръка и разтръсква - за да се развият и разделят корите. 
* Прибавят се към сместа с яйце и сирене и обърква внимателно, за да не стане на каша  :smile1: 
* Формите се намазват с масло - дори да са силиконови, маслото освен аромат прави на "баничките" и приятна хрупкава коричка. Ако са от фолио и силиконови - достатъчно е само намасляването им; ако са метални  - поръсват се и с галета, за да могат да се отлепят лесно. 
* Сипва се от сместа - до 2/3 от височината им. 
* Пекат се в предварително загрята на 200* фурна  за около 30 мин. (до зачервяването им).
* Изваждат се веднага от формите и се охлаждат на решетка (за да не се овлажнят, ако се оставят вътре във формата).  

Няма коментари:

Публикуване на коментар