4-5 яйца
300-400 гр. бяло саламурено сирене
70-80 мл. олио
1 бакпулвер (10 гр.)
2-3 с.л. брашно
150 мл. прясно мляко или газирана вода
масло за намазване на формите и галета за поръсване, ако са метални.
Приготвяне:
* Яйцата се разбиват с вилица, прибавя се олиото и прясното мляко (газирана вода).
* Прибавя се едро натрошеното сирене, брашното и бакпулвера и обърква.
* Корите се поставят на дъска за рязане и режат напречно през 1.5-2 см.
* Всяко нарязано парче се взема с ръка и разтръсква - за да се развият и разделят корите.
* Прибавят се към сместа с яйце и сирене и обърква внимателно, за да не стане на каша

* Формите се намазват с масло - дори да са силиконови, маслото освен аромат прави на "баничките" и приятна хрупкава коричка. Ако са от фолио и силиконови - достатъчно е само намасляването им; ако са метални - поръсват се и с галета, за да могат да се отлепят лесно.
* Сипва се от сместа - до 2/3 от височината им.
* Пекат се в предварително загрята на 200* фурна за около 30 мин. (до зачервяването им).
* Изваждат се веднага от формите и се охлаждат на решетка (за да не се овлажнят, ако се оставят вътре във формата).
Няма коментари:
Публикуване на коментар