Продукти:
5-6 големи печени червени чушки
250 гр. натрошено сирене
2 яйца
2 скилидки чесън
3-4 с.л. галета
1 с.л. олио
1 равна ч.л. сода бикарбонат
магданоз
сол* и черен пипер на вкус
Мазнина за пържене
Приготовяне:
* Чушките се отцеждат мнооого добре (на кухненска хартия или в гевгир, цедка) и нарязват на ситно .
* Прибавят се яйцата, натрошеното сирене, галетата със содата, олиото, ситно нарязания магданоз и пресованият чесън. Подправя се черен пипер на вкус, а * сол се прибавя, ако трябва. Количеството сол се определя от това колко е солено сиренето. Оставя се да престои сместа 20-30 мин.
* Във вряща мазнина - поне 1 см. в тиган; се изсипва със супена лъжица от сместа.
* Пържат се бързо от двете страни и изваждат на кухненска хартия да се отцедят.
* Готовите кюфтета от печени червени чушки се сервират с млечен-чеснов сос с копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар