вторник, 4 октомври 2011 г.

карамелизиран чесън


Примерната доза, която аз направих е: 
3 глави чесън, 
2 с.л. зехтин/олио
3 с.л. балсамов оцет
щипка сол
1 ч.л. захар 
мащерка 

* Обелените скилидки чесън се поставят във вряща вода за 1 мин. (водата продължава да ври, така излиза неприятната мумиризма) 
* Излива се водата и веднага заливат със ледено студена  (или хладка, с няколко кубчета лед)
* Отцеждат се добре на кухненска хартия.
* В съд с дебело дъно се загрява зехтина и прибавят скилидките чесън (така, че да бъдат само на един ред) 
* Запържват се за 2-3 мин. - докато леко си сменят цвета,  сипва се балсамовия оцет и оставя да къкри, докато той се изпари - около 2-3 мин. 
* Прибавя се щипката сол, двете захар, щипка магия  smile1 разбърква, докато те се разтопят, поръсва с подправката и прехвърля в чиния. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар