Примерната доза, която аз направих е:
3 глави чесън,
2 с.л. зехтин/олио
3 с.л. балсамов оцет
щипка сол
1 ч.л. захар
мащерка
* Обелените скилидки чесън се поставят във вряща вода за 1 мин. (водата продължава да ври, така излиза неприятната мумиризма)
* Излива се водата и веднага заливат със ледено студена (или хладка, с няколко кубчета лед)
* Отцеждат се добре на кухненска хартия.
* В съд с дебело дъно се загрява зехтина и прибавят скилидките чесън (така, че да бъдат само на един ред)
* Запържват се за 2-3 мин. - докато леко си сменят цвета, сипва се балсамовия оцет и оставя да къкри, докато той се изпари - около 2-3 мин.
* Прибавя се щипката сол, двете захар, щипка магия
разбърква, докато те се разтопят, поръсва с подправката и прехвърля в чиния.

Няма коментари:
Публикуване на коментар