Продукти за 4-5 порции:
1кг телешко филе или месо без кост
300гр гъби (аз винаги ползвам дребни и цели, че такива обичат)
6 големи глави лук
100мл вино
3 с л водка/ракия
100мл олио
50мл соев сос
100мл вода или бульон
3 с л мед
сол на вкус
200 гр кашкавал
подправки по желание - аз сложих само черен и червен лют пипер.
Приготвяне:
* Месото се нарязва на хапки и задушава в компанията на виното, твърдия алкохол, водата и олиото в мв-то или на котлон за около час
* Когато е почти омекнало месото се прибавят гъбите и се задушават още 10-на минути.
* През това време в тиган се задушава едро нарязания лук, заедно с меда и 50-60мл вода + 2-3 с л вино
* Когато и той е готов се изсипва в тава заедно с хапките, объркват се хубаво, подправят се с черния и червения пипер, сипва се и соевия сос.
* Разстила се в тавата и отгоре се поръсва кашкавала.
* Запича се за 5-6 мин (да се зачерви леко кашкавала)
Няма коментари:
Публикуване на коментар