Сладко-киселия сос:
150 мл кетчуп (може и да не е домашен)
1 червена чушка (и 1 люта червена по желание, аз я сложих)
1 с.л. масло и 1 с.л. зехтин
сока на 1 лимон
50 мл оцет
3 с.л. захар (или 6-8 хапчета подсладител)
150 мл вода
2 ч.л. царевично нишесте
Приготвяне:
* Чушките се нарязват ситно и задушават в маслото и зехтина за 3-4 мин.
* Кетчупа се разрежда с водата, сока от лимона и оцета и прибавя към чушките.
* Ври с ключ, докато остане долу-горе наполовина (долу-горе 4-5 мин.) .
* Прибавя се захарта или подсладителя, ври още 2-3 мин. и сгъстява с нишестето, разтворено с 2 с.л. вода.
* В съд с незалепващо дъно се поставят готовите късчета или хапки пилешко месо, разбъркват се 3-4 пъти да се загреят добре и заливат с готовия сос. Оставя се да клокне и отмества от котлона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар