Необходими продукти:
За торта с размери 20 см:
2 ч.ч. рендосани моркови ( 2 броя по-големи)
1 ч.ч. кокосови стърготини
200 г фурми
1 ч.ч. орехи
щипка сол
По желание: ванилия, индийско орехче канела, джинджифил,
За крема:
250 г цедено кисело мляко
250 г маскарпоне
мед/ сок от агаве
2 ч.ч. рендосани моркови ( 2 броя по-големи)
1 ч.ч. кокосови стърготини
200 г фурми
1 ч.ч. орехи
щипка сол
По желание: ванилия, индийско орехче канела, джинджифил,
За крема:
250 г цедено кисело мляко
250 г маскарпоне
мед/ сок от агаве
Рендосваме морковите на ситното ренде. Добре е да са по-сочни и сладки, за по-добър вкус.
Смиламе орехите, като ако не обичате стърготини просто заменете това количество с още ядки, Може да направите и микс от бадеми, орехи или лешници.
В купа смесваме всички съставки за блата, плюс нарязаните на ситно фурми, които ако са по-сухи, може да накиснете за кратко в топла вода. Получаваме лепкава смес, която разпределяме по дъното на форма за торта от 20см и изразяваме с ръка.
В купа смесваме и маскарпонето с цедено кисело мляко, като може да използвате и заквасена сметана, бита сметана или каквото ви хрумне. На мен лично тази комбинация ми допада най-много. Овкусяваме с мед или сироп от агаве.
Няма коментари:
Публикуване на коментар