кокосово мляко - 200 мл
захар - 130 г кафява
олио - 60 мл
анасонов ликьор - 60 мл (или узо)
брашно - 200 г
бакпулвер - 1 ч.л. (с връхче)
лимонов сок - 1 ч.л.
сол - 1 щипка
шоколад - 50 г черен или млечен
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте кокосовото мляко със захарта, солта, лимоновия сок и олиото. Когато кристалчетата се стопят прибавете на части брашното, пресявайки го с бакпулвера.
Разбийте леко с телена бъркалка, без да бъркате прекалено много, а само до образуване на хомогенна смес без бучки. Ако ви се види рядка може да ръснете допълнително малко брашно.
Сложете повечето шоколад, нарязан на едри парченца.
Изпечете в загрята на 175 градуса фурна без вентилатор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар