петък, 17 ноември 2017 г.

Невероятен блат за торти

Продукти за форма  20 см.:

4 яйца
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 мл. течност- мляко, натурален сок, кафе, чай, какао, плодови напитки, млечни напитки и др.
300 гр. брашно- за какао блат / 270 гр. брашно+30 гр. какао /
200 мл. олио
1 пакетче бакпулвер

Продукти за форма  26-28 см.:

6 яйца
300 гр. захар
2 пакетче ванилова захар
300 мл. течност-мляко, натурален сок, кафе, чай, какао, плодови напитки, млечни напитки и др.
300 мл. олио
450 гр. брашно- за какао блат /390 гр. брашно+60 гр. какао /
1 и 1/2  пакетче бакпулвер

Приготвяне:

Включете фурната на 160 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилова захар до побеляване и не по-малко от 10 мин. Ако трябва засичайте по часовник. Към получената яйчена смес добавете по-малко  олио и избраната то вас напитка. Разбивайте около 1 мин. След това добавете пресято брашно смесено с бакпулвер и разбъркайте с шпакла. Получената смес сипете във форма за торта с падащи стени, обложена с хартия по дъното и по стените. Печете в загряна фурна на 160 градуса около 45-50 мин. зависимост от фурната. Проверявайте с клечка за зъби.
Готовия блат извадете от формата и оставете да се охлади.

Няма коментари:

Публикуване на коментар