събота, 6 февруари 2016 г.

Домашен пастет

Продукти:
500 гр. пилешки дробчета
1 глава лук (нарязан на ситно)
3 моркова (настъргани)
3 скилидки чесън (нарязан на ситно)
120 гр. краве масло
подправки: черен пипер, градински чай (салвия), индийско орехче, кимион, мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Почиствам дробчетата от жилките и ги режа на малки парчета. Слагам 60 гр. масло в тиган. Прибавям морковите, лука и чесъна. Задушавам ги за кратко, прибавям пилешките дробчета и 1/4 ч.ч. вода. Подправям и оставям да се сготвят. Премествам готовите дробчета в купа и пасирам. Премествам готовия пастет в купички. В тенджерка разтопявам останалото масло. Изсипвам го върху пастета. Прибирам купичките в хладилника за час-два

Няма коментари:

Публикуване на коментар