понеделник, 8 декември 2014 г.

Лютеница

Първото и най-важно нещо, което ви трябва за приготвянето на тази лютеница, е ентусиазъм. Второто - подходяща тенджера!

Как я приготвих аз:

4-5 зърна бахар
1 пакетче смлян черен пипер
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. захар
сол на вкус
3-4 кг. червени чушки
1 кг. домати
3-4 моркова
1 голям патладжан
2 глави лук
2 глави чесън

Нарязах всичко и го сложих в тенджерата, завих я с фолио и я сложих във фурната за 2 часа на висока температура. Не се отваря, не се бърка, не се долива вода. Понеже я правих късно вечерта, оставих я и през нощта във фурната без да отварям след като спрях печката. На сутринта извадих зърната бахар /бяха сложени отгоре/, прецедих известно количество от сока и пасирах сместа. При желание може да се претрие през гевгир, за да е по-гладка лютеницата, но в този случай не го направих /т. е. домързя ме/. Напълних бурканчетата и стерилизирах за 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар