четвъртък, 19 юли 2012 г.

суфле от тиквички

1. 2 големи тиквички
2. 3 яйца
3. 100 грама сирене
4. 3 супени лъжици брашно
5. ½ връзка копър
6. 1 супена лъжица краве масло
7. 100 грама кашкавал

Необходимо време за приготвяне:
40 минути

Измийте и обелете тиквичките. Настържете ги на едро ренде и ги посолете. За суфлето от тиквички не е необходимо да изчаквате тиквичките напълно да се отцедят от водата, като при кюфтетата от тиквички. След като ги посолите ги разбъркайте добре и изцедете с ръце.
В голяма купа към тиквичките добавете яйцата, маслото, брашното, сиренето и дребно нарязания копър и разбъркайте добре.
Изсипете сместа за суфлето от тиквички в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като суфлето придобие леко розов цвят го извадете от фурната и поръсете с настъргания кашкавал, печете още 4-5 минути, колкото кашкавала да се разтопи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар