125 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. ленено семе
2 с. л. олио
60 мл. прясно мляко
Смесват се сухите съставки, добавя се олиото и помалко млякото и замесваме тесто. Оставяме топката да престои 10-тина мин. в хладилника.
След това разточваме тънко на хартия за печене, режем на триъгълници и печем 15 мин. на 200 гр. до златисто.
Не ги гледайте моите че не са много златисти, това е N- ната поред партия и няма кой да я чака много че се бута следващата.
Който няма ленено семе може да пробва със сусам, аз може също да пробвам, но за сега не можем да се насладим на ленените. Не мога да ви кажа с каква скорост се омитат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар