понеделник, 19 декември 2011 г.

Тутманик



Рецептата е от една "архивна" книга, която е на голяма почит у нас - "Какво да сготвим набързо" на изд. Техника. Тя беше на голяма почит у мамини, но след като се омъжих и мама отказа да ми я даде, си я купих от една сергия употребявана. Вече е напълно употребена и едва се държи, но това е заради сполучливите рецепти.

400 г. брашно
4 яйца
150 г. масло (не олио!!! масло)
200 г. кисело мляко
200 г. сирене
1 ч.л. сода
малко ким за поръсване

Разбийте яйцата и добавете към тях киселото млко с угасената в него сода, натрошеното сирене и разтопеното масло. Разбъркайте и прибавете и брашното.
Намажете малка тавичка с масло (!!!) и изсипете тестото вътре. Леко загладете с лъжица или с пръсти и наръсете с ким.
Пече се в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар