100 гр. добре узрели, меки банани (чисто тегло, това са 2 средни банана)
100 гр. масло
110 гр. кафява захар
1 яйце - среден размер
140 гр. брашно (не, че има значение за количеството, но моето е типово)
1 ч.л. (5 гр) бакпулвер
щипка сол
70 гр.овесени ядки - фино смлени
100 гр. черен шоколад, нарязан на малки парченца (или цели онези малки копчета, шоколадов чипс)
Приготвяне:
* Фурната се загрява до 350*F (180*). Две тави (моите правоъгълни, на фурната) се застилат с хартия за печене (или намасляват)
* На лист хартия се смесват: брашното, бакпулвера, солта, овесените ядки и парченцата шоколад.
* В купа се намачква банана, прибавя се маслото - размекнато на стайна (лятна

* Прибавя се яйцето; разбърква отново с вилицата. Следва захарта и отново разбъркване.
* Изсипват се на 2-3 части сухите смеси и бърка толкова, колкото да ги поемат.
* Чаена лъжица се пълни със сместа и с помощта на показалец

* След като се напълни тавата се поставя в загрятата фурна и пече до бледо зачервяване на второто ниво от долу/нагоре на фурната (да не е най-долу) - около 20 минути. Като се пипнат с ръка бисквитките са меки, но сухи.
* Изваждат се на решетка и охлаждат, преди да се (ако се) приберат в кутия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар