ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ НА ФУРНА
Изготвяме смес за паниране като смиламе в кухненски робот 100 гр. орехови ядки. Прибавяме сол, бял и червен пипер на вкус, както и една чаша галета. Включваме отново уреда и разбиваме сместа добре. Изсипваме я в голяма купа. В друга купа разбиваме 2 яйца.
Начукваме пилешките филета под найлон, потопяваме ги в яйцата, а после в сместа за паниране. Поставяме ги върху скарата на фурната, под която се намира тавичка, в която наливаме малко вода. Печем при 180 градуса по 15 минути от двете страни.
Изготвяме сос от 100 гр. синьо сирене, което натрошаваме в кастрон и смачкваме добре с вилицата. Прибавяме чаша кисело мляко, лъжица горчица, бял пипер и сол на вкус. Разбиваме с миксера, докато получим гладка смес. Сервираме хрупкавите филета с този сос, гарнирани с ориз или варени картофи. Можем да прибавим грах или зелен фасул.
Няма коментари:
Публикуване на коментар