петък, 15 април 2011 г.

риба на фурна

1 бр. (1 кг) риба
7-8 бр. (600 г) кромид лук
1-2 бр. (100 г) моркови
1/2 ч.ч. (100 мл) растителна мазнина
10-12 скилидки чесън
10-12 зърна черен пипер
2-3 бр. дафинов лист
1 ч.л. (10 г) доматено пюре
1 ч.л. (5 г) червен пипер
1 бр. лимон
сол
 В мазнината се задушават до омекване ситно нарязаният лук и морковите, нарязани на колелца, след което към тях се прибавят червеният пипер, размитото в студена вода доматено пюре, чесънът, черният пипер, дафиновият лист и сол на вкус. Рибата се почиства, измива се и се поставя в тава. Върху нея се изсипва задушената смес. Пече се в умерена фурна. Поднася се студена с резенчета от лимона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар