вторник, 12 януари 2016 г.
Ябълков пай
Разтопяваш едно пакетче масло - 125 гр. - на дъното на тавичка.Отгоре нареждаш пакетче бисквити, каквито обичаш - аз ползвам Руен - ванилия.Отгоре 1 кг. обелени, изчистени и нарязани на едри парчета ябълки - като кибритени кутийки приблизително.Отгоре заливаш със смес от 4 яйца, 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. брашно - хуууубавичко разбито, да е бухнало.Сместта изглежда смешно малко за толкова ябълки и половината остават да стърчат отгоре - да не се плашиш, така трябва да бъде!Пече се в умерена фурна около 20 минути, до порозовяване.Поръсва се с пудра захар и се хапва на следващия ден - заслужава си чакането, защото първия ден е сухо.Не следващия ябълките пускат сок в тестото и става ммммммммм
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар