20 бр. пилешки крилца (без онази крайната, най-тънка част. Те заминават за бульон за супа :))
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. заквасена сметана
3 с.л. зехтин
3 с.л. кетчуп
3 с.л. горчица
3 с.л. соев сос
3 с.л. млечно-чеснов сос (или купен, но често имаме такъв домашен)
3 ч.л. чили сос (не е отровно лют, но по желание може да сложите такъв)
3 ч.л. мед (равни)
3 ч.л. подправки - по една мащерка, риган и куркума
сол на вкус (1 ч.л. ;)
Приготвяне:
* Всички продукти се разбъркват в голяма купа.
* Крилцата се почистват и подсушават. Аз им цепвам кожата при ставите малко, за да могат да се отворят повечко и запекат по-добре.
* Поставят се в купата при продуктите, разбъркват добре. Купата се покрива със свежо фолио (или торбичка) и прибира в хладилника за няколко часа ( ок. 18ч. при мен)
* Изваждат се и подреждат в тава, на хартия за печене*** (може и направо в тавата, но определено така е по-чисто, а аз слагам и 2 листа хартия, за да не прегаря този, на който са крилцата).
* Останалата марината се намазва по тях.
* Пекат се в предварително загрята на 200* фурна за около час - до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар