вторник, 13 януари 2015 г.

Пилешки крилца- три лъжици

20 бр. пилешки крилца (без онази крайната, най-тънка част. Те заминават за бульон за супа :))

3 с.л. кисело мляко 
3 с.л. заквасена сметана 
3 с.л. зехтин 
3 с.л. кетчуп
3 с.л. горчица 
3 с.л. соев сос
3 с.л. млечно-чеснов сос (или купен, но често имаме такъв домашен) 

3 ч.л. чили сос (не е отровно лют, но по желание може да сложите такъв)
3 ч.л. мед (равни) 
3 ч.л. подправки - по една мащерка, риган и куркума

сол на вкус (1 ч.л. ;)

Приготвяне:
* Всички продукти се разбъркват в голяма купа. 

* Крилцата се почистват и подсушават. Аз им цепвам кожата при ставите малко, за да могат да се отворят повечко и запекат по-добре. 
* Поставят се в купата при продуктите, разбъркват добре. Купата се покрива със свежо фолио (или торбичка) и прибира в хладилника за няколко часа ( ок. 18ч. при мен) 

* Изваждат се и подреждат в тава, на хартия за печене*** (може и направо в тавата, но определено така е по-чисто, а аз слагам и 2 листа хартия, за да не прегаря този, на който са крилцата). 
* Останалата марината се намазва по тях.
* Пекат се в предварително загрята на 200* фурна за около час - до зачервяване. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар