четвъртък, 7 април 2011 г.

Американски палачинки

1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 яйца
350 мл. прясно мляко
225 гр. брашно
1 бакпулвер
25 гр. масло (разтопено)

В купа се разбърква брашното с бакпулвера, захарта и солта. Отделно се разбиват яйцата, добавят се млякото и маслото. Мокрите продукти се прибавят към сухите и се бърка до хомогенна смес. Пекат се в тефлонов тиган без мазнина! Сипва се в тигана 2 суп. лъжици от сместа, когато започнат да се образуват балончета се обръща от другата страна.

Много бързо стават. Аз ги ям с течен шоколад, може да се гарнират със сметана и поляти с мед.
Важно е яйцата да са със стайна температура и млякото да е топло. Така става по-пухкави.
Приятен апетит!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар