150 гр гъби
400 гр вода
300гр прясно мляко
300гр течна готварска или заквасена сметана!
4 с. л разтопено масло/ за пържене на гъбките/
1 с.л /с голям връх/ брашно или нишесте. Ако искате да е по-гъста супата може да сложите 2. с.л. брашно с връх
1 зеленчуков бульон
сол и черен пипер.
Приготовление:
Слагате на котлона да заври водата със зеленчуковия бульон. През това време нарязвате гъбките парчета с големина каквато желаете, желателно е на по-дребнички.
4 с.л. масло се загряват в тиган и се изсипват гъбките и се пържат до златисто. Осоляват се.
Когато водата заври, изсипвате вече изпържените гъбки. Добавяте прясното мляко и течната сметана.
Оставате да поври 3 минутки и добавяте 1 с. л с връх брашно която ПРЕДВАРИТЕЛНО сте разтворили с малко водичка за да се получи средно гъста кашичка, така супата няма да ви стане на бучки..
Изливате кашата в тенджерката и бъркате постоянно. Накрая слагате черния пипер..на вкус. Много е хубава с чер пипер
Оставете супата да къкри на среден огън около 5 минутки.
Готово.Сервира се с препечена чеснова франзела или със солени пръчки.
400 гр вода
300гр прясно мляко
300гр течна готварска или заквасена сметана!
4 с. л разтопено масло/ за пържене на гъбките/
1 с.л /с голям връх/ брашно или нишесте. Ако искате да е по-гъста супата може да сложите 2. с.л. брашно с връх
1 зеленчуков бульон
сол и черен пипер.
Приготовление:
Слагате на котлона да заври водата със зеленчуковия бульон. През това време нарязвате гъбките парчета с големина каквато желаете, желателно е на по-дребнички.
4 с.л. масло се загряват в тиган и се изсипват гъбките и се пържат до златисто. Осоляват се.
Когато водата заври, изсипвате вече изпържените гъбки. Добавяте прясното мляко и течната сметана.
Оставате да поври 3 минутки и добавяте 1 с. л с връх брашно която ПРЕДВАРИТЕЛНО сте разтворили с малко водичка за да се получи средно гъста кашичка, така супата няма да ви стане на бучки..
Изливате кашата в тенджерката и бъркате постоянно. Накрая слагате черния пипер..на вкус. Много е хубава с чер пипер
Оставете супата да къкри на среден огън около 5 минутки.
Готово.Сервира се с препечена чеснова франзела или със солени пръчки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар